Door paarden getrokken sleeën en hondensleeën


Hoog op een door paarden getrokken slee

Pas als het zachte geklop en tintelen van een naderende paardenslee ons binnendringt, worden we terug in het heden gebracht. De paarden snuiven en hun adem vormt wolkjes in de winterlucht als ze voor het hotel stoppen. Nu is het tijd om lekker achterin onder de dikke warme deken te kruipen en aan de vreugdevolle sledetocht te beginnen! Filzmoos is een goede keuze voor sneeuw, en in de meeste jaren kunnen de robuuste Noriker-paarden de slee tot zelfs maart over besneeuwde paden naar de Oberhofalm trekken, schilderachtig gelegen aan de voet van de opvallende Bischofsmütze.

Neem plaats naast de koetsier

Bewonder de wonderen van een Winter Wonderland: zonnestralen proberen langs de takken van een dicht dennenbos te komen, krakend onder de last van de sneeuw en sprankelend als miljoenen kleine diamanten. De koetsier heeft veel verhalen te vertellen: over zijn paarden, de streek en haar geschiedenis. Mis zijn grappige anekdotes niet! Als je de kou trotseert, neem dan plaats naast hem en hij deelt een slokje van zijn Schnapps om je van binnenuit op te warmen! Dichter bij het natuurlijke leven komen is niet mogelijk!

Hondensleeën: een bijzondere manier om de winter te beleven

Staand op de slee, voortgetrokken door een team husky’s door het besneeuwde landschap, waan je je in het hoge noorden. Koude wind op je gezicht, glinsterende sneeuw op velden en bossen – winter zover je kunt zien. Door met een musher en zijn roedel op slee-avontuur te gaan, kom je in contact met de natuur en ervaar je de nauwe band tussen mens en hond.