Oostenrijk

Oostenrijk betovert met zijn majestueuze Alpen, rijke cultuur, Weense koffiehuizen en schilderachtige, historische dorpen

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Oostenrijk?

Oostenrijk, een land van adembenemende natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, biedt een scala aan bezienswaardigheden. Ontdek de prachtige Alpen, ideaal voor skiën en wandelen. Bezoek Wenen voor historische paleizen zoals Schönbrunn, kunstrijke musea, en klassieke concerten. In Salzburg wandel je door charmante straten vol met barokke architectuur, de geboorteplaats van Mozart. Vergeet niet de schilderachtige stad Hallstatt en Innsbruck, waar historische gebouwen en moderne kunst harmonieus samensmelten.

Deals Vakantie boeken

Boek vandaag nog je vakantie

Vakantie boeken

Openbaar vervoer in Oostenrijk

Oostenrijk biedt een efficiënt en uitgebreid openbaar vervoersnetwerk: moderne treinen, trams en bussen verbinden steden en dorpen. De ÖBB-treinen zijn punctueel, met prachtige routes door de Alpen. In steden zoals Wenen en Salzburg zorgt het openbaar vervoer voor gemakkelijke, snelle stadsverkenning.

Oostenrijkse keuken

De Oostenrijkse keuken

De Oostenrijkse keuken is een smeltkroes van smaken, bekend om zijn hartige en zoete gerechten. Klassiekers zoals Wiener Schnitzel en Tafelspitz tonen de rijkdom aan vleesgerechten. Knödel en Spätzle zijn populaire bijgerechten. De Oostenrijkse baktraditie is wereldberoemd, met lekkernijen als Sachertorte en Apfelstrudel. Regionale specialiteiten variëren, van Kärntner Kasnudeln in het zuiden tot Tiroler Gröstl in het westen. Daarnaast is Oostenrijk beroemd om zijn kwaliteitswijnen, vooral de witte Grüner Veltliner en rode Zweigelt, die uitstekend samengaan met de lokale gerechten.

Tip! Probeer zeker de lokale koffiehuizen voor authentieke Weense koffie en versgebakken, traditionele gebakjes.

Over Oostenrijk

Algemene informatie

Oostenrijk, bekend om zijn Alpen, rijke cultuur, historische steden, klassieke muziek, en heerlijke keuken, biedt een unieke mix van natuur en traditie.

Aantal inwoners

8,9 miljoen (2023)

Oppervlakte

83.872km2

Valuta

Euro

Taal

Duits

Cultuur

Oostenrijkse cultuur

De Oostenrijkse cultuur is een rijke mix van historische invloeden en moderne innovaties. Diep geworteld in muzikale tradities, heeft Oostenrijk componisten als Mozart, Strauss en Schubert voortgebracht, wiens erfenis nog steeds voelbaar is in concertzalen en festivals. In de beeldende kunst en architectuur weerspiegelen barokke en moderne stijlen het veelzijdige karakter van het land. Oostenrijk staat ook bekend om zijn literaire bijdragen met schrijvers als Stefan Zweig en Thomas Bernhard.