Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 65,64 km²
Toerisme Hoog
Klimaat -3°C tot 3°C

Salzburg

Salzburg, Oostenrijk: pittoreske regio, rijk aan barokarchitectuur, Mozart’s geboorteplaats, omringd door Alpen, bekend om muziekfestivals en Sound of Music-tours.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Salzburg

Genesteld aan de voet van de Oostelijke Alpen en doorkruist door de rivier de Salzach, is deze charmante bestemming een ware schatkamer van barokarchitectuur, muzikale geschiedenis en adembenemende landschappen. Het is de geboorteplaats van Mozart en de setting van de iconische film The Sound of Music. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de goed bewaarde middeleeuwse en barokke gebouwen in de oude binnenstad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. De vesting die hoog boven de stad uittorent, biedt een panoramisch uitzicht dat even onvergetelijk is als de rijke culturele ervaringen die beneden wachten, zoals de wereldberoemde muziekfestivals. Met zijn nabijheid tot de Alpen is het ook een paradijs voor liefhebbers van de buitenlucht, die er kunnen wandelen, skiën en de natuurlijke schoonheid van de omgeving kunnen verkennen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De Skigebied Flachau, onderdeel van Ski Amadé, ligt dichtbij Salzburg en biedt uitgebreide pistes voor alle niveaus.

Het Salzburg Museum biedt een rijke blik op de kunst, cultuur en geschiedenis van de stad, gevestigd in de prachtige Neue Residenz.

Mozart, een van de beroemdste componisten, werd geboren in Salzburg in 1756.

Het populairste restaurant dat traditionele Oostenrijkse gerechten serveert, is St. Peter Stiftskulinarium, bekend om zijn historische ambiance en authentieke keuken.

Een populair gerecht uit Salzburg is de Salzburger Nockerl, een zoet soufflé-achtig dessert dat luchtig is en vaak geserveerd wordt met poedersuiker.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Salzburg, Oostenrijk, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van bussen en trolleybussen die de stad en de omliggende gebieden bedienen. De Salzburger Verkehrsverbund (SVV) coördineert de dienstregelingen en tarieven, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overstappen tussen verschillende lijnen. Voor toeristen is de Salzburg Card een handige optie, die onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en toegang tot vele attracties biedt. De stad is ook voorzien van S-Bahn treinen die belangrijke voorsteden en nabijgelegen steden verbinden.

Locatie

Locatie

Genesteld aan de voet van de Oostelijke Alpen en doorsneden door de rivier de Salzach, ligt deze historische stad bekend om zijn barokke architectuur en als de geboorteplaats van Mozart. Het is een belangrijk cultureel centrum met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De vesting die hoog boven de stad uittorent, biedt een stille herinnering aan het strategische belang ervan door de eeuwen heen. Met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, vormt deze stad een schilderachtig tafereel dat jaarlijks vele bezoekers trekt, mede dankzij het wereldberoemde muziekfestival.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de geboorteplaats van Mozart door een bezoek te brengen aan zijn voormalige woonhuis, nu een museum. Wandel door de weelderige tuinen van Schloss Mirabell, bekend uit de film ‘The Sound of Music’. Verken de vesting Hohensalzburg, een van de grootste middeleeuwse kastelen in Europa, voor een duik in de geschiedenis en een adembenemend uitzicht. Dwaal door de historische Altstadt met zijn barokke architectuur en gezellige cafés. Sluit af met een boottocht op de Salzach rivier voor een uniek perspectief op de stad en haar omgeving.

Tip! Bezoek de geboorteplaats van Mozart, geniet van barokarchitectuur en ontdek het fort Hohensalzburg.

Reizen

Reizen in Salzburg

Alle reizen in Salzburg