Andere regio's
Oppervlakte 414,6 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

regio Wenen

Wenen, Oostenrijks hoofdstad, staat bekend om zijn culturele erfgoed, historische architectuur, muziekscene en gezellige koffiehuiscultuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen

Regio

Over Regio Wenen

Genesteld in het hart van Europa, biedt deze historische bestemming een unieke combinatie van keizerlijke tradities en indrukwekkende moderne architectuur. Bezoekers worden betoverd door de prachtige paleizen, zoals het beroemde Schönbrunn en de Hofburg, die getuigen van een rijk verleden. De stad is ook de geboorteplaats van klassieke muziek, met componisten als Mozart en Beethoven die hier hun onuitwisbare sporen hebben achtergelaten. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen in de talrijke musea en galerieën. De charmante koffiehuizen en de traditionele wijnbars, bekend als ‘Heurigen’, bieden een warm welkom met lokale lekkernijen en de beroemde gebakjes. Het bruisende culturele leven, de groene parken en tuinen, en de levendige markten maken het een onvergetelijke bestemming voor elke reiziger.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de buurt van Wenen ligt de skiregio Semmering, ideaal voor een dagtrip op de pistes.

Het Kunsthistorisches Museum in Wenen is een wereldberoemd kunstmuseum met collecties van oude meesters en antieke schatten.

In 1903 werd in Wenen de Wiener Riesenrad, een van ’s werelds oudste nog functionerende reuzenraden, geopend als onderdeel van de viering van de Gouden Jubileum van keizer Franz Joseph I.

Figlmüller, bekend om de klassieke Weense schnitzel, is een van de populairste restaurants in Wenen die typisch Oostenrijks eten serveert.

Wiener Schnitzel, een gepaneerde en gefrituurde kalfsschnitzel, is een iconisch gerecht uit Wenen.

Stedentrip

Stedentrip regio Wenen

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoersnetwerk van Wenen, beheerd door Wiener Linien, biedt een efficiënte en uitgebreide service met metro’s (U-Bahn), trams en bussen. De vijf metrolijnen (U1-U6) vormen de ruggengraat van het systeem, met frequente diensten die de hele stad verbinden. Trams bieden fijnmazige dekking, vooral in gebieden buiten het bereik van de metro, terwijl bussen de gaten opvullen en nachtdiensten leveren. Tickets zijn geïntegreerd en geldig voor alle vormen van vervoer binnen de stadsgrenzen.

Locatie

Locatie

Genesteld in het hart van Centraal-Europa, omarmd door de glooiende heuvels van het Wienerwald en de oevers van de Donau, ligt een historische metropool die ooit het centrum vormde van het machtige Habsburgse Rijk. Deze stad, bekend om zijn architectonische pracht en muzikale erfgoed, is een smeltkroes van cultuur en geschiedenis. De barokke paleizen, zoals Schönbrunn en het Hofburg, getuigen van een roemrijk verleden, terwijl de geplaveide straten en koffiehuizen een tijdloze charme uitstralen die bezoekers uit alle windstreken aantrekt.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de pracht van Schönbrunn Paleis, wandel door de weelderige tuinen en bewonder de historische architectuur. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Belvedere, waar Klimt’s De Kus te bewonderen is. Voor een uniek uitzicht, beklim de Stephansdom toren en aanschouw de stad van bovenaf. Ontspan in het uitgestrekte Prater park met een ritje in het iconische reuzenrad. Sluit de dag af met een avond vol klassieke muziek in de Staatsopera, waar wereldberoemde producties het podium sieren.

Tip! Bezoek Schönbrunn Paleis, geniet van klassieke concerten en proef lokale wijnen in Heurigen tavernes.