Andere regio's
Oppervlakte 96,3 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -2°C tot 3°C

Linz

Linz, gelegen aan de Donau, is de hoofdstad van Opper-Oostenrijk, bekend om zijn moderne kunst, staalindustrie en historische oude stad.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Linz

Genesteld aan de oevers van de Donau, is deze charmante bestemming een smeltkroes van cultuur, industrie en natuur. Het historische centrum, met zijn barokke architectuur en geplaveide straten, biedt een schilderachtige achtergrond voor de vele cafés en winkels. Als een stad die trots is op haar artistieke erfgoed, herbergt het een scala aan musea en galerieën, waaronder een museum gewijd aan elektronische kunsten. De lokale keuken weerspiegelt de diversiteit van de regio, met zowel traditionele gerechten als moderne culinaire innovaties. Jaarlijkse festivals en evenementen brengen de straten tot leven, terwijl de nabijgelegen groene heuvels en de rivier zelf volop mogelijkheden bieden voor recreatie en ontspanning. Het is een plek waar innovatie en traditie hand in hand gaan, waardoor bezoekers een unieke ervaring krijgen die zowel verfrissend modern als diep geworteld in de rijke geschiedenis is.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de buurt van Linz ligt het skigebied Hochficht, ideaal voor families en beginners.

Het Lentos Kunstmuseum in Linz staat bekend om zijn moderne kunstcollectie en opvallende architectuur langs de Donau.

In 1840 werd in Linz de eerste paardentramlijn van het Habsburgse Rijk in gebruik genomen, wat een belangrijke stap was in de modernisering van het stedelijk vervoer.

Het populairste restaurant in Linz dat typisch Oostenrijkse gerechten serveert, is vermoedelijk Wirtshaus Keintzel, bekend om zijn authentieke lokale keuken.

Een populair gerecht uit Linz is de Linzer Torte, een taart met een rijke vulling van rode bessenjam en een kruimelige notenkorst.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Linz, de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van trams en bussen. De Linzer Verkehrsgesellschaft (Linz AG) beheert de tramlijnen, die het stadscentrum verbinden met de buitenwijken en belangrijke locaties zoals het Hauptbahnhof (centraal station). Bussen vullen het netwerk aan, waarbij frequenties variëren afhankelijk van de tijd en de route. Tickets zijn verkrijgbaar bij automaten, online, of via de mobiele app, en zijn geldig voor zowel trams als bussen.

Locatie

Locatie

Genesteld aan de oevers van de Donau, is deze stad de derde grootste van het land en een belangrijk economisch en cultureel centrum. Het ligt in het noorden, dicht bij de grens met Tsjechië. Historisch gezien was het een belangrijke industriële hub, bekend om zijn staalproductie, maar het heeft zich ook ontwikkeld tot een moderne stad met een focus op kunst en cultuur, mede dankzij de titel van Europese Culturele Hoofdstad in 2009. Het historische centrum weerspiegelt een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de fascinerende wereld van de moderne kunst in het Ars Electronica Center, waar technologie en creativiteit samenkomen. Maak een ontspannen cruise over de Donau en geniet van het schilderachtige landschap. Wandel door de oude stad en bewonder de barokke architectuur, of ga naar de Pöstlingberg voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Voor een unieke culinaire ervaring, proef de lokale lekkernijen op de markten. Sluit je dag af met een bezoek aan het kasteelmuseum, waar je zowel historische als hedendaagse tentoonstellingen kunt verkennen.

Tip! Bezoek het Ars Electronica Center, geniet van de Donau per boot en ontdek het kasteelmuseum.