Andere regio's
Oppervlakte 5,42 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -2°C tot 4°C

Bad Hall

Bad Hall is een kuuroord in Opper-Oostenrijk, bekend om zijn thermaal water, idyllische landschappen en ontspannende wellnessfaciliteiten.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Bad Hall

Genesteld in een schilderachtige vallei, omgeven door de uitlopers van de Alpen, ligt een charmant kuuroord dat bekend staat om zijn therapeutische bronnen. Dit toevluchtsoord biedt bezoekers een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De geneeskrachtige eigenschappen van het lokale mineraalwater trekken al eeuwenlang mensen die op zoek zijn naar verlichting van reumatische aandoeningen en diverse andere kwalen. Naast de ontspannende spa-behandelingen, kunnen gasten genieten van prachtige wandelingen door de weelderige parken en tuinen, of deelnemen aan een van de vele culturele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Met zijn elegante hotels en gastvrije sfeer is deze bestemming een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en verfijning.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de buurt van Bad Hall ligt het skigebied Hinterstoder, dat diverse pistes biedt voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus.

Het Museum Forum Hall in Bad Hall, Oostenrijk, belicht de lokale geschiedenis en kunst in een boeiende tentoonstellingsruimte.

In 1873 ontdekte men in Bad Hall de jodium-zoutwaterbronnen, wat leidde tot de ontwikkeling van het stadje als een bekend kuuroord.

Het populairste restaurant in Bad Hall dat typisch Oostenrijkse gerechten serveert, is Gasthof Hametner mit Innviertlerhof.

Knödel, oftewel deegballetjes, zijn populair in Bad Hall, zoals in veel Oostenrijkse regio’s, en kunnen zowel hartig als zoet geserveerd worden.

Reizen

Openbaar vervoer

In Bad Hall, een kleine Oostenrijkse kuuroordgemeente, biedt het openbaar vervoer een handige manier om de regio te verkennen. De lokale busdiensten, geëxploiteerd door OÖVV (Oberösterreichischer Verkehrsverbund), verbinden Bad Hall met nabijgelegen steden en attracties. Passagiers kunnen gebruikmaken van de ‘Postbus’ diensten voor regionale verbindingen, terwijl de ‘Stadtbus’ binnen de gemeente rijdt. Voor gedetailleerde dienstregelingen en tarieven kunnen reizigers de OÖVV-website raadplegen of de klantenservice contacteren.

Locatie

Locatie

Gelegen in het hart van de regio Traunviertel, omarmd door de uitlopers van de Alpen, ligt dit charmante kuuroord bekend om zijn therapeutische zoutwaterbronnen. Historisch gezien trok deze plek al in de 19e eeuw bezoekers aan die op zoek waren naar genezing en ontspanning. Het stadje, genesteld tussen weelderige bossen en schilderachtige heuvels, biedt een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, terwijl het ook een rijke culturele erfenis koestert die terug te zien is in de elegante architectuur en de verfijnde parken.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante kuuroord kunnen bezoekers genieten van de therapeutische werking van de EurothermenResort thermale spa, ontspannen met een partijtje golf op de schilderachtige lokale baan, of wandelen door de vredige Kurpark. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museum Forum Hall, terwijl de nabijgelegen Traunfall watervallen een prachtige natuurlijke achtergrond bieden voor zowel wandelaars als fotografen.

Tip! Ontspan in thermaalbaden, wandel door Kurpark en geniet van de idyllische natuur en rustgevende omgeving.