Andere regio's
Oppervlakte 414,6 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -1°C tot 3°C

Wenen

Wenen, Oostenrijks hoofdstad, staat bekend om zijn culturele erfgoed, keizerlijke paleizen, klassieke muziek en gezellige koffiehuiscultuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Wenen

In het hart van Europa ligt een stad doordrenkt van keizerlijke geschiedenis, waar barokke architectuur en weelderige paleizen een verhaal vertellen van een rijk verleden. Bezoekers worden betoverd door de prachtige tuinen, de majestueuze opera en de wereldberoemde klassieke muziekscène. De geboorteplaats van vele muzikale genieën biedt een ongeëvenaarde culturele ervaring, met musea en galerieën die de rijke artistieke erfenis tentoonstellen. De charmante koffiehuizen en traditionele markten bieden een smaak van de lokale gastronomie, terwijl de iconische reuzenrad een panoramisch uitzicht biedt over de skyline. Elk jaar trekt deze stad miljoenen bezoekers die op zoek zijn naar de perfecte mix van geschiedenis, kunst en moderne verfijning.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Semmering, een populair skigebied, ligt op ongeveer een uur rijden van Wenen en biedt diverse pistes voor skiërs en snowboarders.

Het Kunsthistorisches Museum in Wenen is een wereldberoemd kunstmuseum met een rijke collectie van oude meesters en antieke schatten.

In 1903 werd psychoanalyticus Sigmund Freud benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Wenen, waar hij zijn baanbrekende werk over het onbewuste en de droomanalyse ontwikkelde.

Figlmüller staat bekend om zijn Weense schnitzel en is een van de populairste traditionele restaurants in Wenen, Oostenrijk.

Wiener Schnitzel, een gepaneerde en gefrituurde kalfs- of varkenslap, is een iconisch gerecht uit Wenen.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Wenen, Oostenrijk, staat bekend om zijn efficiëntie en uitgebreid netwerk. De Wiener Linien beheren trams, bussen en vijf metrolijnen (U-Bahn), die samen zorgen voor een naadloze verbinding binnen de stad. De U-Bahn is vooral populair vanwege de snelle en frequente dienstregeling. Met een enkel ticket kunnen passagiers overstappen tussen verschillende vervoersmiddelen, wat reizen door de stad gemakkelijk en toegankelijk maakt. Bovendien is het systeem bekend om zijn punctualiteit en schone faciliteiten.

Locatie

Locatie

Genesteld aan de oevers van de Donau, in het noordoostelijke deel van een land bekend om zijn bergachtige landschappen, ligt een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze stad, ooit het hart van een machtig keizerrijk, is nu een cultureel epicentrum, beroemd om zijn klassieke muziek, architectonische pracht en levendige kunstscene. De historische centrum staat vol met barokke paleizen, gotische kerken en wordt doorkruist door grandioze boulevards en sierlijke parken, wat het een UNESCO-werelderfgoedstatus heeft opgeleverd. Hier, waar eens keizers regeerden, bloeit nu een moderne metropool met een onmiskenbaar elegante uitstraling.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de pracht van barokke architectuur en weelderige tuinen bij Schönbrunn Palace, of bewonder de kunstcollecties in het Belvedere. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een klassiek concert in het Musikverein. Voor een uniek uitzicht, beklim de Stephansdom toren. Sluit de dag af met een wandeling door de historische straten, waarbij je de lokale keuken proeft op de Naschmarkt.

Tip! Ontdek het keizerlijke Schönbrunn-paleis, geniet van klassieke concerten en proef de beroemde Sachertorte.