Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 9,58 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat -3°C tot 4°C

Admont

Admont, gelegen in Oostenrijk, staat bekend om zijn imposante abdij, prachtige natuurlijke landschappen en nabijheid tot het Nationaal Park Gesäuse.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Admont

Genesteld in de majestueuze Alpen, waar de Enns rivier doorheen kronkelt, ligt een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Het hart van deze plek wordt gevormd door een imposante abdij, een van de oudste en grootste kloosterbibliotheken ter wereld, waar eeuwenoude manuscripten en boeken worden bewaard. Bezoekers worden aangetrokken door de harmonieuze mix van barokke architectuur en de serene, ongerepte wildernis die het omringt. Wandelaars, skiërs en natuurliefhebbers vinden hier een paradijs, met talloze paden die door dichte bossen en langs ruige bergtoppen leiden. Elk seizoen onthult een nieuw facet van haar charme, van de bloeiende lente tot de sneeuwbedekte winterpracht, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar rust en inspiratie in de schoot van de natuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de buurt van Admont, Oostenrijk, ligt het skigebied Kaiserau, ideaal voor families en beginners.

Het Stift Admont, bekend om zijn indrukwekkende bibliotheek, is een historisch benedictijnenklooster met een rijk cultureel erfgoed en een uitgebreide kunstcollectie.

De Admont-abdij in Oostenrijk, opgericht in 1074, herbergt ’s werelds grootste kloosterbibliotheek met een prachtige barokke architectuur en een uitgebreide collectie middeleeuwse manuscripten.

Het populairste restaurant in Admont dat typisch Oostenrijkse gerechten serveert, is waarschijnlijk Stiftskeller Admont, bekend om zijn authentieke lokale keuken.

Een populair gerecht uit de regio rond Admont is ‘Steirischer Backhendl’, een traditioneel Oostenrijks gerecht van gepaneerde en gefrituurde kip.

Reizen

Openbaar vervoer

In Admont, een kleine gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken, biedt het openbaar vervoer toegang tot de regio via buslijnen die het dorp verbinden met nabijgelegen steden en attracties, zoals het beroemde Benediktinerstift Admont. Reizigers kunnen gebruikmaken van de regionale busdiensten die door ÖBB-Postbus worden geëxploiteerd, waardoor ze gemakkelijk de omliggende natuur en culturele bezienswaardigheden kunnen verkennen. Dienstregelingen zijn afgestemd op de behoeften van zowel lokale bewoners als toeristen, met extra diensten tijdens piekperiodes.

Locatie

Locatie

Genesteld in de Ennstal Alpen, aan de oevers van de rivier de Enns, ligt een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn imposante benedictijnenabdij, een van de oudste van het land. Deze abdij, opgericht in de 11e eeuw, herbergt een van de grootste kloosterbibliotheken ter wereld en is een juweel van barokke architectuur. Omgeven door weelderige bossen en ruige bergtoppen, is deze plaats een knooppunt voor wandelaars en cultuurliefhebbers, waarbij de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis naadloos samenvloeien.

Activiteiten

Activiteiten

In dit pittoreske dorpje kun je de grootste kloosterbibliotheek ter wereld bewonderen, een architectonisch meesterwerk vol historische manuscripten. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met wandeltochten door het Nationaal Park Gesäuse, waar de ruige bergtoppen en heldere rivieren een adembenemend decor vormen. Avonturiers kunnen zich wagen aan wildwaterkajakken of raften op de Enns rivier. In de winter transformeert het gebied in een wintersportparadijs met mogelijkheden voor skiën en langlaufen. Voor een rustiger tempo bieden de lokale wandelpaden een serene ervaring, waarbij je de flora en fauna van de regio in je op kunt nemen.

Tip! Bezoek de indrukwekkende abdijbibliotheek, wandel door Gesäuse National Park en bewonder de berglandschappen.